Dentergem – Bloesemwandeling – 4,8 km

Na een eerste blik op het open landschap kan ik starten met het traject door appel- en perenboomgaarden. De eerste boomgaard bestaat uit jong aangeplante bomen. Daardoor zijn de bloesems niet zo weelderig als op foto’s van de fruitstreek of de Veluwe in Nederland. Maar met de jaren zullen ze mooi volgroeien.

Het tweede deel omvat knoestige oudere bomen. Ze dragen niet meer zoveel bloesems of zijn al uitgebloeid. Daarna volgen de volgroeide bomen vol weelderige bloesems. Een lust voor het oog. De ene rij volgt de andere op.

Tot slot volgen enkele boomgaarden met klein fruit, en dus kleine boompjes met minder bloesems. Ze zijn niet zo fotogeniek als de grotere bomen maar vormen een mooie aanvulling op de bloesemroute. Later op het jaar kan je hier o.a. bosbessen, rode bessen, frambozen en braambessen vinden.

Op het einde van de boomgaarden word ik getrakteerd op een heus kwaak-concert bij een waterpoel vol kikkers. Tot slot volgt een stukje doorheen het groene landschap.

Ik ben hoopvol voor onze provincie, voor meer variatie in het landschap tijdens wandelingen, voor meer lekker fruit uit eigen streek. Misschien kunnen ze later op het jaar een nieuwe wandeling organiseren wanneer het fruit in bloei staat…

Deze wandeling is bewegwijzerd van 15 april 2022 tot en met 15 mei 2022.

Tijdstip wandeling: 16 april 2022
Afstand: 4,8 km
Bewegwijzering: Witte pijlen op een groene achtergrond

Geef een reactie