Stuivekenskerke – Stuvetjesroute – 9 km

Als ik bij mijn aankomst in Stuivekenskerke uit de wagen stap, dan hoor ik heel veel vogels zingen. Ik ben op de buiten, zoals ze dat zeggen. De lucht is heiig waardoor de zichtbaarheid in de verte minder scherp is. Maar dat deert me niet. Aan al mijn zintuigen merk ik dat de natuur terug tot leven komt. Ik ruik zelfs de frisheid van het groen omdat een laagje dauw het landschap nog bedekt.

De wandeling start in de omgeving van de Viconia Kleiputten, een natuurgebied met natte weilanden en veel watervogels. Volgens het gpx-bestand kan je een extra lus maken in het natuurgebied zelf. Dit stukje is niet bewegwijzerd maar wel de moeite waard. Het natuurgebied bevat ook enkele vogelkijkhutten om o.a. reigers te begluren.

Korte tijd later verlaat ik de omgeving van de Viconia Kleiputten en laat ik ook de zingende kolonie watervogels achter me. Ik volg nu in stilte lange tijd de Ijzer. Soms zie ik tussen de bomen een glimp van de Ijzertoren in de verte.

Uiteindelijk verlaat ik de Ijzer om een kleine waterloop te volgen. De weg is omzoomd met paardenbloemen en madeliefjes. Ze geven veel kleur aan het vlakke landschap. Zo nader ik in stilte het eindpunt van de wandelroute.

Tijdstip wandeling: Lente 2022
Afstand: 9 km
Bewegwijzering: Zeshoekige bordjes
Bron: https://www.bezoekdiksmuide.be/stuvetjesroute

Geef een reactie