Lichtervelde – Heihoekwandelroute – 8,5 km

Als kind nam m’n oom me regelmatig mee op z’n wandeltochten doorheen de Ardennen. Er ging toen een nieuwe wereld voor me open. De open ruimte met prachtige landschappen. De stilte van de natuur. Genieten in alle eenvoud. Zonder woorden.

De magie van wandelen is me altijd bij gebleven, ook al waren er jaren dat er minder tijd was om te wandelen. Maar uiteindelijk vond ik steeds de weg terug. Met ouder worden ervaar ik meer en meer de heilzame werking van wandelen. In periodes van uitzichtloze wanhoop biedt het telkens opnieuw de broodnodige rust.

Om de magie van het wandelen krachtiger en blijvend te verankeren in m’n leven, besluit ik deze wandelblog op te starten. En waar kan ik beter beginnen dan in m’n eigen dorp, Lichtervelde. Voor wie het niet weet liggen: ergens in het midden van West-Vlaanderen. Het landschap is licht golvend. De weidse vergezichten worden vooral gekenmerkt door akkerbouw en in de verte zie je her en der de kerktoren van een naburig dorp.

Ik maakte de wandeling op een zonnige zondagmorgen in de lente. Het was bijzonder rustig waardoor ik werkelijk verwend werd door de weldaad van de natuur. Het ene fluitconcert volgde het andere op en af en toe kraaide een haan me nog een goede morgen.

Het eerste deel van de wandelroute verloopt langs verharde landelijke wegen. Als je de wandeling echter op een zondagvoormiddag maakt, dan kom je zo goed als geen enkele wagen tegen. Het 2de deel van de route wandel je langs onverharde paden in de Huwynsbossen.

Tijdstip wandeling: Lente 2022
Afstand: 8,5 km
Bewegwijzering: Zeshoekige bordjes
Bron: https://www.westtoer.be/nl/doen/heihoekwandelroute

Geef een reactie