Wenduine – 9,1 km

In Wenduine neem ik het duinpad richting Blankenberge. Hier en daar wordt het pad geflankeerd door bomen die bescherming bieden tegen felle wind maar die ook schaduw brengen als het te warm is. Ik heb een mooi uitzicht op het achterliggende polderlandschap en een vergezicht op de stad Blankenberge.

Net voor ik deze stad bereik verlaat ik het duinpad en wandel ik het strand op, terug richting Wenduine. In deze kustgemeente is het meestal veel rustiger dan in andere badsteden. Dat kan ik enorm appreciëren.

Terug in Wenduine volg ik even de dijk. Daarna kies ik opnieuw voor het duinpad, deze keer in de richting van De Haan. In het begin van het pad staan meerdere zee-gerelateerde kunstwerken opgesteld. Even verderop kom ik nog een werk tegen dat behoort tot het permanente beeldenpark van Beaufort. Dat zijn kunstwerken die oorspronkelijk tijdelijk werden vertoond maar nadien werden aangekocht door de kustgemeente en daardoor een permanente plaats hebben gekregen.

Op weg naar knooppunt nr. 1 zijn enkele bordjes goed verstopt tussen het groen van struiken en bomen. Een digitale kaart helpt me snel verder. Ik bereik de Duinbossen. Na een korte route door het bos wandel ik via het duinpad naar het strand. Langs de zee keer ik terug naar mijn beginpunt.

Het is een hele mooie route omwille van de afwisseling: het zachte ruisen van de zee, de stilte en de rust langs het duinpad en het frisgroene in het bos. Erboven op krijg ik nog enkele kunstwerken te zien.

Tijdstip wandeling: Lente 2022
Afstand: 9,1 km
Bewegwijzering: Knooppunten: 47 – 45 – 44 – 46 – 47 – 48 – 49 – 1 – 2 – 50 – 48 – 47
Bron: https://www.wandelknooppunt.be/nl
Informatie over het beeldenpark Beaufort: https://www.beaufortbeeldenpark.be/nl

Geef een reactie